18-10: Midebdo dag 5

We hebben ‘s morgens een ontmoeting met de burgemeester en zijn team, het Committee de Vision, Koko Momo en ook Mesmin Sansan schuift aan. We leggen uit dat we de huidige structuur af willen bouwen en een nieuwe structuur daarvoor in de plaats willen stellen die meer aansluit bij de lokale bestaande structuren binnen de gemeenschap van Midebdo.

 
‘s Middags bezoeken we de directeur Roland van het College (voortgezet onderwijs). Door een wetswijziging worden ze niet langer (volledig) door de overheid gefinancierd. De ouders moeten nu betalen voor bijvoorbeeld het papier, de inkt (ze werken nog met een stencilmachine) en ander verbruiksmateriaal, maar ook voor de overuren van de docenten. Een deel van de ouders kan dat echter niet betalen. Hiermee wordt de directeur voor een dilemma geplaatst: moet hij de betreffende leerlingen nu uitsluiten van onderwijs, terwijl onderwijs in een land waar nog 70% van de bevolking analfabeet is juist uitermate belangrijk is?
Omdat het voortgezet onderwijs niet binnen dezelfde structuur valt als het primair onderwijs, bouwen we gezamenlijk een nieuwe structuur op die – ook hier – gebaseerd is op de bestaande lokale structuur.

 
Onze stichting heeft hier zonnepanelen laten installeren. Hiermee kunnen de – ook door de stichting beschikbaar gestelde – twee laptops worden opgeladen en is er licht beschikbaar. De stencilmachine werkt er echter niet op. Dit heeft misschien te maken met het vermogen van de machine, maar het plaatje waarop dit normaal vermeld is, is niet te vinden op de machine. Het zou ook aan de capaciteit van de omvormer (er staat max 1000 W op) kunnen liggen. Hier schiet mijn technische kennis echter tekort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s