11-10: valse start

Op mijn reis richting Brussel belde mijn reisgenoot Cees toen ik ergens in de trein tussen Utrecht en Rotterdam zat dat Air France hem had gebeld: er zou gestaakt worden op 11-10, dus we moesten een half uur eerder in Brussel zijn. Treinen kunnen nu eenmaal niet vliegen, dus dat was absoluut onmogelijk. We zijn in Brussel aangekomen en daar heeft een uiterst vriendelijke dame van Air France onze vlucht omgeboekt via Brussel Airlines. Ze heeft ook nog voor een taxi richting hotel gezorgd.

 
Goede nacht gehad in zeer eenvoudig hotel. We hadden het advies gekregen bijtijds te vertrekken naar Brussel Airport, dus 06:15 op. Het verkeer zat mee, dus we waren ruim op tijd bij de inchekbalie. Uiteraard vraagt de baliemedewerker om je paspoort. Heb ik de hele tijd op mijn lijf gedragen, maar het was er niet meer. Groot raadsel. Wanneer heb ik dat het laatst gehad? Bij het inchecken in het hotel. Ligt waarschijnlijk nog op het kopieerapparaat 😦

 
Hotel gebeld: geen gehoor. Cees (hij spreekt veel beter Frans dan ik) heeft dus maar een taxi gepakt. Komt hij bij het hotel, zit de deur op slot. Na veel heen en weer bellen iemand gevonden die open doet. Paspoort lag er inderdaad. Veel verkeer in Brussel, dus de deadline voor inchecken nadert. Ik naar Brussel Airlines om respijt te vragen. De vlucht blijkt vertraagd. Dit keer ben ik blij met vertraging 🙂

 
Een uur later dan gepland vertrekken we. In Ouagadougou aangekomen ruik en voel je dat je weer in Afrika bent: 35 graden. We nemen een taxi naar het hotel. Uiteraard moeten we onderhandelen over de prijs. Op onze kamer de bagage een beetje geordend, klamboes opgehangen, water gekocht.

 
‘s Avonds ontmoeten we Ignace, Dieudonne en Osi, drie jongemannen uit het netwerk van mijn dochter Jojanneke. Gepraat over politiek (geen revoluties als in Noord-Afrika, maar ze zien wel kleine veranderingen) en het weer (regentijd is later op gang gekomen en heeft minder gebracht dan anders: men verwacht slechte oogsten).

Een gedachte over “11-10: valse start

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s