Bezoek Burkina Faso

Eind 2009 bezochten we onze dochter , morgen vertrek ik voor de tweede keer naar Burkina Faso. Sinds ons eerste bezoek heeft Burkina Faso een plekje in ons hart veroverd. Een deel van mijn schaarse vrije tijd besteed ik nu aan onze stichting Faso. De komende twee weken bezoek ik samen met Cees Boekelo onze projecten in de regio Midebdo (in het zuid-westen in de buurt van Gaoua).

Voor mij is het belangrijkste doel dat ik een beeld krijg bij alle namen van plaatsen, scholen en vooral de mensen die betrokken zijn bij onze projecten.

We hebben zonnepanelen laten installeren, er zijn laptops en lampjes op zonne-energie aangeschaft, docenten zijn geschoold in het gebruik van ICT en er is een overblijfruimte gebouwd. Ik ben benieuwd wat daarvan de resultaten zijn. Er zijn nog een aantal initiatieven als een landbouw- en werkgelegenheidsproject voor jongeren en het realiseren van drinkwatervoorziening in één van de dorpen. Wij hopen ook hiervan een beeld te krijgen van de status en de (on)mogelijkheden van onze inbreng en inzet daarin.

Bij mijn vorige bezoek verbleven we vooral in de hoofdstad Ouagadougou en konden we beschikken over electriciteit en internet. De mogelijkheden daartoe zijn deze keer zeer beperkt (3% van de bevolking op het platteland is aangesloten op het electriciteitsnet), maar ik doe een poging te bloggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s