Disrupting Class samenvatting

Ik heb Disrupting Class nu voor de tweede keer gelezen en samengevat. Ik heb het boek onder de aandacht gebracht bij diverse collega’s. De reactie: “ik heb daar geen tijd voor, ik lees liever een goede samenvatting” (van wie zouden onze leerlingen dat toch geleerd hebben?) heeft mij doen besluiten een samenvatting te maken en deze te delen.

De bundeling van mijn blogposts in de vorm van een pdf vind je hier. Veel leesplezier.

4 gedachten over “Disrupting Class samenvatting

  1. Dank voor de heldere samenvatting! Inderdaad vraag ik me steeds af waarom we niet veel meer differentieren in het onderwijs en daarbij ict inzetten. Het antwoord is ook niet moeilijk te vinden wij zitten vast in patronen van werken. Om daar uit te komen moet je echt ( collectief) veel moeite doen. Net als veel collega’s ben ik niet goed op de hoogte van de mogelijkhden IT in te zetten dus………
    Ik heb het boek besteld, maar wat is de actie?

  2. Hartelijk dank Jan Cees voor deze samenvatting! Ik hoop dat meer mensen even de tijd nemen om het te bekijken. Tip voor Cisca Vierstra (eerste reactie) is om een keer met een circuit te starten. Vier verschillende opdrachten zijn – na enige ervaring – bijvoorbeeld uit te bouwen tot zes, waarbij twee opdrachten moeilijker zijn. Differentiatie werkt dan heel geleidelijk. Jetty Vegter (www.vegtersplaza.nl)

  3. Dit boek werd me net aangeraden. Super dat ik even snel kon zien of het wat is voor mijn “leerdoelen” dus bedankt voor de moeite van het samenvatten.

  4. Pingback: Disrupting Class of ontwrichtende innovatie in het onderwijs van de 21e eeuw | Onderwijs Slim Organiseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s