Burkina Faso dag 10

Vanmorgen om 06:30 op, om 07:00 ontbijt en daarna onze spullen pakken. Om 09:00 moeten we weer in de bus naar Ouaga zitten. De taxichaufeur die ons naar de missie gebracht heeft, had beloofd om 08:00 aanwezig te zijn. Volgens mij kan je beter geen afspraken op langere termijn maken in Afrika, want hij was in geen velden of wegen te bekennen. Het is heerlijk koel, we hebben de tijd , dus we besluiten te lopen.
De terugreis verloopt net als de heenreis redelijk confortabel. Heerlijk om weer terug te zijn in onze kamer met airco. De dames gaan nog even naar de kleermaker die voor Ineke een jasje zou maken. Omdat het een spoedopdracht betreft, kost dit 12 euro inclusief de stof. Veel mensen laten hun kleding maken. Dit verklaart waarom de vrouwen kleding dragen die precies aansluit bij hun vormen.
Ze blijven langer weg dan ik zou verwachten voor het ophalen van een jasje. Ze blijken daarna nog op souvenier-jacht te zijn geweest.
’s Avonds maken we nog kennis met ‘Droppie’, nog een jongeman uit het netwerk van Jojanneke. Zijn bijnaam verraadt al dat hij eerder contacten met Nederlanders heeft gehad. Hij is één van de weinige Burkinabé die wel dropjes lust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s