Voor de klas

Het schooljaar is vrijwel ten einde. Docenten en leerlingen hebben vakantie. Het ondersteunend personeel, waar ik ook toe behoor, gaan nog één week door (en beginnen ook weer een week eerder).

Volgend schooljaar heb ik een dubbel rol: zowel ondersteunend als onderwijzend. Door een forse groei van onze locatie Ommen was er een vacature voor het vak informatica in havo 4 en 5. Op deze vacature is geen enkele reactie binnengekomen. Ik stap in dit ‘gat’.

Dat betekent een nieuwe uitdaging. Het is meer dan 20 jaar geleden dat ik les gaf in de onderbouw. Ik beschouw mijzelf dan ook als beginnend leraar. Aan de andere kant heb een een flinke brok kennis en ervaring opgedaan in dit vakgebied. Ik kan dus het nodige delen.

Ik ben benieuwd hoe ik hetgeen ik vanuit de stafpositie propageer (bijvoorbeeld web 2.0 en onze elo TeleTOP) nu zelf kan toepassen. Het motto van de locatie is ‘persoonlijk meesterschap’ en daar hoort een portfolio voor de leerlingen bij. Ik hoop daar een digitaal portfolio van te kunnen maken.

Kortom: mijn focus is (weer) gericht op ICT. Deze stap zal de nodige energie vragen en als het goed is ook weer geven. Vooralsnog zie ik daarom af van mijn eerdere voornemen de Master of Learning and Innovation te volgen. De kans dat ik een eerste graads opleiding informatica ga/moet volgen is groter.

6 gedachten over “Voor de klas

 1. Dag Jan Cees,

  Ik zocht even een grafische weergave van het Vier in Balans model. Ik stuitte daarbij op jouw weblog (zonder dat ik dat doorhad)…

  Lees ik toch even een interessante ontwikkeling over jou werk voor het komende schooljaar… lesgeven. Ik kan niet anders zeggen dan een mooie uitdaging en een ideaal moment om al die prachtige ICT-middelen ook in te zetten voor je lessen.

  Succes komend jaar… We spreken elkaar.

  Een goede vakantie gewenst.

  Groet,

  Arno

 2. Spannend!
  Belangrijkste is natuurlijk dat je het zelf ook leuk vindt om te gaan doen.
  Het kan een mooie mix zijn. Misschien zouden veel meer stafmedewerkers dit zo moeten doen!

  • Als docent informatica heb je een voorbeeldfunctie: laten zien wat de toepassingen van onder andere web 2.0 zijn. Daar horen bloggen en twitteren imho ook bij.

 3. Ben benieuwd hoe je het gaat vinden. Het lijkt mij een verrijking van je huidige werk. Als je ooit wilt uitwisselen, mail maar.

  SUCCES!!
  marjo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s