Inbraak vervolg

Het is al weer bijna vier maanden geleden dat wij bij thuiskomst na een verjaardagsvisite geconfronteerd werden met een inbraak. Inmiddels is alle schade hersteld en hebben we afgelopen week ook het geld van de verzekering ontvangen.

Wat blijft is het gevoel dat vreemden in je huis zijn geweest en dat een aantal dingen met een emotionele waarde voorgoed verdwenen zijn. We zijn veel voorzichtiger geworden en doen bijvoorbeeld de deur op slot als we boven aan het werk zijn. Iets wat we vroeger niet deden. Als je thuiskomt, kijk je altijd even of alles wel ‘normaal’ is.

Vandaaag ontvingen we een brief van het arrondissementsparket Zwolle – Lelystad. De dader is aangehouden! Maar ……. hij wordt niet gedagvaard voor de diefstal uit onze woning. Redenen: het is niet mogelijk de schade op de verdachte te verhalen. De verdachte heeft zo’n groot aantal delicten gepleegd dat de rechter hem/haar slechts voor een deel daarvan vervolgt. Deze beslissing is mede gebaseerd op de haalbaarheid van de bewijsvoering, de ernst en schade van het misdrijf en de hoogte van de geleden schade. Onze zaak wordt daarom niet op de rechtszitting behandeld.

De zitting is op 30 juni. Ik ben er nog niet uit of ik daar heen ga. Aan de ene kant ben ik nieuwsgierig wat voor’n figuur dit is en naar de straf. Aan de andere kant heb ik het vermoeden dat het een junk is en dat ons huis op de verkeerde plek stond toen hij behoefte had te ‘scoren’. En om daarvoor nu een dag verlof op te nemen …….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s