Houtmakkers

Het is inmiddels een traditie. In deze tijd van het jaar vertrekken we met vier man met oer-Hollandse namen (Jan, Piet, Pieter en Jan Cees) richting Achterhoek.  Daar staat een boshut zonder gas, water en electriciteit. Rondom is een houtsingel, waar we elk jaar onderhoud aan plegen: hakken en zagen.

Dit jaar konden we op vrijdagmiddag al weg, zodat we toen ook al wat konden doen. Alvast wat elzentakken afzagen, een boompje planten en met het invallen van de duisternis ook de nodige boompjes (klaverjas) spelen, uiteraard onder het genot van oer-Hollandse drankjes. De houtkachel wordt daarbij flink gestookt, want hout dat is er zat. De kachel wordt ook gebruikt om water voor koffie en thee te koken en onze maaltijd (ook al oer-Hollands: snert) op te warmen.

Zaterdag nog meer snoeiwerk verricht. Mijn specialiteit is het bedienen van de motorzaag en ook dit jaar is dat weer goed gegaan: al mijn ledematen zitten er nog aan. ’s Middags het meeste hout gekloofd en opgestapeld. Morgen heb ik zeker spierpijn, want dit is toch wel wat anders dan het bedienen van toetsenbord en muis.

Het weer werkte mee, het is goed er even uit te zijn en iets heel anders te doen, het is gezellig, kortom: volgend jaar weer op stap met mijn houtmakkers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s