Inbraak

Afgelopen zondag avond kwamen we thuis van familiebezoek en troffen een enorme ravage aan in huis.  Na een paar mislukte pogingen met een koevoet verschillende ramen en deuren te forceren, hebben onverlaten zich toegang tot onze woning verschaft door een baksteen door de schuifpui te gooien. Behalve de puinhoop die dat veroorzaakte, hebben ze ook zo’n beetje alle kastjes en laden overhoop getrokken.

Buit: onze privé en mijn zakelijke laptop, een mobieltje, mp3-speler, digitale videocamera, externe harde schijf, wat geld = allemaal te vervangen. Veel vervelender is dat we een broche (erfstuk) en antiek zakhorloge (cadeau voor ons huwelijk) ook kwijt zijn. Dat is onvervangbaar!

De vakantie hebben we tot nu toe dus grotendeels besteed aan opruimen en afhandelen van allerlei verzekeringskwesties, kortom negatieve energie, terwijl je de vakantie juist nodig hebt om energie op te doen.

Wat je behalve een aantal spullen ook kwijt bent, is je gevoel van vertrouwen en rust. Het roept allemaal vragen op: Hoe wisten ze dat we niet thuis waren, wie doen zo iets, zal het nog een keer gebeuren, moeten we een alarmsysteem installeren, hoe kan het dat niemand iets heeft gehoord of gezien?

Overigens een pluim voor de politie. Ze hebben ons goed begeleid en van de technische recherche hebben we ook nog wat kunnen leren over vingerafdrukken, kwasten en poeders.

De schade door de braak is waarschijnlijk hoger dan de waarde van de gestolen goederen.  Wat dat betreft hadden we de boel beter niet af kunnen sluiten ;-(

3 gedachten over “Inbraak

 1. Jan Cees,

  Wat vervelend zeg! Dat je dit moet meemaken tijdens je vakantie.

  De daders zullen er wel weer mee weg komen maar in elk geval succes met de zoektocht!

  Arjen.

 2. dat meen je zeg! dat is ook wat. heel erg naar voor jullie. ik hoop dat de politie snel aanwijzingen heeft wie erachter zitten. misschien dat een buurtonderzoek helderheid verschaft. in ieder geval veel sterkte!
  gr. karien

 3. Familie Rutgers,

  Wat ontzettend naar. Ik kan niet anders zeggen. Helemaal voor te stellen dat je gevoel van vertrouwen flink geschaad is. Het idee idd dat ze hebben huis gehouden in je eigen woning, lijkt mij een naar gevoel. Het meest erge lijkt me datgene dat je niet meer kan vervangen.
  Ik hoop voor jullie dat deze zaak opgelost wordt en dat je je persoonlijke eigendommen weer terugkrijgt.
  In ieder geval heel veel sterkte.

  Erik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s