Voedingsgebied in kaart

Wij zijn gestart met ‘Vensters voor Verantwoording’. Een initiatief van de VO-raad met als doel een standaard presentatie op te zetten voor alle scholen voor Voortgezet Onderwijs. Inmiddels heeft de projectgroep 20 indicatoren vastgesteld. Naast (horizontale en verticale) verantwoording is ook benchmarking een doel.

Eén van de onderdelen van de indicatoren is het werkgebied. Op de klantendag van SchoolMaster hebben ze de mogelijkheid laten zien in Magister 5.0 om locaties direct in Google Maps te tonen. Zo kan je het voedingsgebied van bijvoorbeeld een klas of locatie in beeld brengen.

Ik wilde daar niet op wachten en heb is wat gegoogled. Ik ben uitgekomen bij www.mapbuilder.net. Daar zit een importfunctie in (alleen na aanmelding beschikbaar) voor csv-bestanden. Dat heb ik getest. Op basis van het volledige adres van de leerlingen van de kleinste locatie, kreeg ik 407 van de 411 push-pins keurig gepresenteerd op een kaartje.

Ik wil – om privacy reden – het kaartje hier niet publiceren, omdat door de push-pin aan te klikken adresinformatie wordt getoond. Ik heb een schermafdruk van de preview gemaakt.

Resultaat test mapbuilder

Resultaat test mapbuilder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s